fbpx

GEURFAMILIES

De term Geurfamilies is in het verre verleden door parfumeurs bedacht om de consument te onderwijzen,  zodat het voor de consument makkelijker wordt om zich te orienteren op wat voor geur nou het best bij hem past. Geuren worden om die reden daarom ook onderverdeeld in geurfamilies.
En zo is het natuurlijk ook belangrijk om de geurfamilie van een parfumproduct te kennen als je het bv. als cadeau wilt kopen voor je geliefde of familielid of als je zoekt naar een parfum voor een specifieke jaargetijde of voor bepaalde gelegenheden.
Het komt ook weleens voor dat een geur wordt onderverdeeld in twee geurfamilies. Het kan bv. een bloemige orientaalse geur zijn en dat wilt zeggen dat het bloemige en orientaalse aspect beide prominent aanwezig zijn in de geur.

CITRUSY

DIT ZIJN FRISSE SPRANKELENDE GEUREN DIE SPEELS EN KOEL ZIJN.
ZE BLINKEN UIT TIJDENS WARME TEMPERATUREN EN ZORGEN VAAK VOOR EEN GLIMLACH OP HET GEZICHT. MEEST VOORKOMENDE NOTEN IN DEZE GEUREN ZIJN DE CITRUS-NOTEN ZOALS DE LIMOEN, BERGAMOT, GRAPEFRUIT, MANDARIJN EN SINAASAPPEL.

FRUITY

DIT ZIJN FRUITIGE ZOETE VROLIJKE GEUREN.
ZE LIJKEN ERG VEEL OP DE CITRUSGEUREN, MAAR DOOR DE FRUITNOTEN DIE DE GEUREN BEVATTEN, DENK AAN ABRIKOOS, APPEL, AARDBEI, MANGO EN EXOTISCHE FRUITEN, IS HET EEN ZOETERE EN VROLIJKERE GEURFAMILIE IS. GEMAKKELIJK HET GEHELE JAAR DOOR TE DRAGEN.

BLOEMIG

DIT IS EEN ROMANTISCHE, ELEGANTE EN MEER VROUWELIJKE GEURFAMILIE. 
ROOS, JASMIJN, HYACINT, ORANJEBLOESEM EN GERANIUM ZIJN VOORBEELDEN VAN VEEL VOORKOMENDE BLOEMNOTEN. MAAR ROOS BLIJFT BIJ UITSTEK NOG STEEDS DE MEEST POPULAIRE EN MEEST GELIEFDDE BLOEMNOOT IN DE PARFUMWERELD. DEZE GEUREN KUNNEN EEN POEDERACHTIG KARAKTER OF JUIST EEN STIJLVOLLE,  ZACHTZINNNIGE KARAKTER.  

AROMATISCH

DENK AAN GROENE NOTEN, DE GEUR VAN GEPLUKTE BLADEREN EN VERS GEMAAID GRAS OF EEN HEEMTUIN WAAR JE DOORHEEN WANDELT.
DENK OOK AAN GROENE KRUIDEN UIT DE KEUKEN ZOALS ROZEMARIJN, THIJM, MUNT EN VENKEL. ER IS OOK EEN EXTRA VARIANT IN DEZE GEURFAMILIE DIE ´FOUGERE´ WORDT GENOEMD EN DIE GEUREN BESTAAN O.A. UIT EEN BLEND VAN EEN 3-TAL NOTEN NL. LAVENDEL, EIKENMOS EN TONKABOON.

HOUTACHTIG

HEBBEN DIEPGANG EN WARMTE EN BEVATTEN BIJNA ALTIJD NOTEN VAN HOUTSOORTEN ZOALS AGARHOUT, SANDELHOUT EN GAIACHOUT.
DEZE HOUTSOORTEN ZIJN VOL, ZACHT EN DIEPZINNIG, TERWIJL DE CEDERHOUT-NOOT WAT OOK VAAK WORDT GEBRUIKT EEN VEEL LICHTERE EN ZOETERE HOUTSOORT IS DAN DE ANDERE.
HOUTNOTEN VIND JE IN VRIJWEL DE MEESTE GEUREN TERUG VOORNAMELIJK IN ARABISCHE PARFUMS. HET WORDT VAAK ALS BASISNOOT GEBRUIKT, OMDAT HET HEEL GOED ANDERE GEURNOTEN KAN DRAGEN EN EEN LONG-LASTING EIGENSCHAP HEEFT. DAARNAAST RUIKT HET VAN ZICHZELF HEEL WARM EN VOLWASSEN.

KRUIDIG

VAAK ZIJN DIT KRUIDIGE GEUREN DIE WARM EN SENSUEEL RUIKEN.
ER WORDEN NOTEN ALS KARDEMOM, KANEEL, SUIKER, GEMBER EN PEPER IN GEBRUIKT EN VAAK OM DIE SCHERPE NOTEN TE VERMILDEN WORDT DE GEUR GEBLEND MET KRACHTIGE GEURNOTEN DIE NIET ZO SCHERP ZIJN.
NAAST DE KRUIDIGE NOTEN ZIT ER DUS OOK VAAK AMBER EN/OF VANILLE IN WAT DE GEUR EEN WARME EN ZWARE, MAAR TOCH OOK TEGELIJKERTIJD EEN IETS MILDERE KARAKTER GEEFT. SOMMIGE ORIENTAALSE GEUREN BEVATTEN OOK BLOEMIGE NOTEN DIE DE HELE GEUR EEN ANDERE DIMENSIE GEVEN. DE GEUR WORDT DAN IETS LICHTER EN ROMANTISCHER EN MAKKELIJKER OM TE DRAGEN.

GOURMAND

GOURMANDGEUREN DOEN JE DENKEN AAN ETEN EN DRINKEN EN LEKKERE HAPJES.
DE PARFUMEURS GEBRUIKEN VAAK WARME EN KOUDE GERECHTEN EN ALLERLEI HAPJES ALS INSPRATIEBON BIJ HET MAKEN VAN GOURMANDGEUREN. VAAK VIND JE ER CACAO,-CHOCOLA,-PRALINE,- EN KOFFIENOTEN IN TERUG.
DOOR GEBRUIK VAN EXTRA NOTEN ZOALS BLOEMEN,-CITRUS- EN FRUITNOTEN KRIJGT DE GEUR NAAST DE DONKERE VOLLE KARAKTER EEN ZOETERE, EXOTISCHERE EN EEN AANTREKKELIJKERE UITSTRALING.

De waardering van oostersparfum.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 334 reviews.