fbpx

WAT IS PARFUM EN WAT IS PARFUMOLIE

ALLEREERST OVER ONZE GEUREN 

DE GEUREN OP DEZE SITE BEVATTEN VRIJWEL ALLEMAAL GEDENATURALISEERDE ALCOHOL, DAT HEBBEN FABRIKANTEN EXPRES GEDAAN ZODAT HET ALCOHOL NIET GECONSUMEERD KAN WORDEN ZOALS BIJ EEN BIERTJE OF EEN WIJNTJE WEL KAN. VEEL GEUREN OP DEZE SITE ZIJN EAU DE PARFUMS MET EEN CONCENTRATIE GEURBESTANDSDELEN VAN 20%. DIE HOGE CONCENTRATIE IS OMDAT VEEL OOSTERSE PARFUMPRODUCENTEN DE NORMALE GANGBARE CONCENTRATIE HEBBEN VERHOOGD VAN 15% NAAR 20%. DAT HEEFT TE MAKEN MET DE WOESTIJNKLIMATEN IN HET MIDDEN-OOSTEN, HOE HOGER DE CONCENTRATIE IN PARFUM, HOE MINDER SNEL DE GEUR VERVLIEGT IN WARME TEMPERATUREN (IN HET MIDDEN-OOSTEN). WIJ IN HET WESTEN HEBBEN DAAR NATUURLIJK MET DE KOUDERE KLIMATEN PROFIJT VAN.     GA NAAR ALLE PARFUMS

bloemig woody parfum

Parfum

Parfum is een mengsel van diverse geurstoffen in een oplosmiddel. Bij de gangbaarste parfums is dat oplosmiddel alcohol, maar parfums op basis van vettige stoffen zijn in opkomst. Daarnaast bevat parfum vaak een fixatiemiddel en ook één of meer kleurstoffen.
De geurstoffen zijn grofweg te verdelen in aromachemicalien, etherische olie en andere geurende plantenextracten zoals tincturen, absolues, resinoiden en concrétes. Dierlijke geurstoffen zoals ambergris, muskus, civet en castoreum worden vrijwel niet meer gebruikt.
Het woord ‘parfum’ is afgeleid van het Latijnse woord ‘perfumare’, wat ‘oproken’ betekent en verwijst naar de traditionele methode om ‘geur’ te verspreiden in de Oudheid.

Parfumtypen en eigenschappen

    • Parfum of parfumextract: 20-40% geurbestanddelen

    • Eau de parfum: 10-15% geurbestanddelen

    • Eau de toilette: 5-10% geurbestanddelen

    • Eau de cologne: 2-5% geurbestanddelen

    • Eau de solide: ca. 1% geurbestanddelen


Een klassiek opgebouwd parfum bestaat uit drie soorten “noten”: topnoten, hartnoten en basisnoten

1. Topnoten (bovennoten, hoofdnoten, tête) zijn de geuren die in de eerste minuten na het opbrengen dominant zijn. Deze geuren zijn vooral belangrijk bij de verkoop van het parfum, na een minuut of tien zijn ze niet of nauwelijks meer te ruiken. De bovennoten van een geur zijn bedoeld om aandacht te trekken en stralen de eerste en verrassende indruk van een geur uit. Typische topnoten zijn citrusgeuren.
2. Hartnoten (middennoten, cœur) zijn de geuren die opkomen nadat de topnoten grotendeels verdwenen zijn, zo’n tien minuten na het opbrengen. Vrijwel alle bloemengeuren zijn hartnoten. Het hart is misschien wel het belangrijkste deel van het parfum.
3. Basisnoten (grondnoten, fond) zijn de geuren die als laatste overblijven, nadat de hartnoten grotendeels vervluchtigd zijn. Dit is meestal één à twee uren na het opbrengen van het parfum. Basisnoten kunnen vele uren geur af blijven geven. Voorbeelden van basisnoten zijn houtsoorten zoals sandelhout en harsen zoals olibanum.

ATTARS


LATEN WE EEN IDEE KRIJGEN VAN WAT EEN ATTAR PRECIES IS.
DIT ZIJN TECHNISCH ‘GECONCENTREERDE PARFUMOLIËN’, WAT IN GEWONE TAAL BETEKENT DAT ER GEEN ALCOHOL IN ZIT.
DEZE OLIËN ZIJN VERKREGEN UIT BLOEMEN, KRUIDEN EN SPECERIJEN. DE BASIS VAN DE MEESTE ATTARS IS SANDELHOUTOLIE.
ECHTE ATTARS ZIJN 100% PUUR EN NATUURLIJK EN ER ZIJN GEEN GIFTIGE CHEMICALIËN IN AANWEZIG.
DE ATTAR-MARKT IS ENORM IN HET MIDDEN-OOSTEN EN ZUID-AZIË, MAAR ZE WORDEN NU STEEDS POPULAIRDER AAN DE WESTKANT VAN DE WERELD, VOORAL IN DE VERENIGDE STATEN, CANADA, AUSTRALIË EN EUROPESE LANDEN.

HET MOOIE VAN DEZE ATTARS IS DAT JE MAAR EEN KLEIN BEETJE VAN NODIG HEBT OM DE GEHELE DAG DOOR GOED TE RUIKEN. ANDERS DAN (SOMMIGE) PARFUMS VERVLIEGT DE GEUR NAUWELIJKS. EEN ANDER VOORDEEL IS DAT HET MAKKELIJK OP DE HUID AANGEBRACHT KAN WORDEN EN OMDAT HET BESTAAT UIT VOLLEDIG NATUURLIJKE INGREDIENTEN ZAL HET NIET IRRITEREN OF JEUK VEROORZAKEN.
HET FEITELIJK VERSCHIL MET PARFUMS ZIT HEM DUIDELIJK IN DE PROJECTIE VAN DE GEURBESTANDSDELEN. BIJ PARFUMS PROJECTEERT DE GEUR TIJDENS HET VERDAMPEN VAN DE OPLOSMIDDELEN. HET PROJECTEREN GEBEURT VANAF HET MOMENT DAT JE DE GEUR AANBRENGT, MAAR OP HET MOMENT DAT HET WARM IS OF JOUW LICHAAMSTEMPERATUUR STIJGT ZAL DE AANGEBRACHTE PARFUM (OP JOUW KLEDING OF OP JOUW LICHAAM) IN HOGERE MATE UITSTRALEN VANWEGES SNELLE VERDAMPING VAN DE (OPLOSMIDDELEN)GEUR.
BIJ ATTAR IS DAT NATUURLIJK OOK HET GEVAL, MAAR HET PROJECTEREN GEBEURT ENKEL BIJ BEWEGING VAN HET LICHAAM OF WANNEER DE LICHAAMSTEMPERATUUR STIJGT. DAT NOEMEN ZE SILLAGE. DE GEUR VAN ATTAR ZAL ALS EEN WOLK OM JE HEEN DANSEN ZONDER DAT HET DE ZINTUIGEN VAN VER-AFSTAANDE MENSEN PRIKKELT. GA NAAR ALLE PARFUMOLIEËN

De waardering van oostersparfum.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 334 reviews.